Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


608 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 19 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

260 золотих,
187 срібних,
161 бронзова медаль.

Олімпійці вибороли 216 нагород, неолімпійці – 310, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом минулого тижня з 9 по 15 жовтня представники Донеччини вибороли 19 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 6 золотих, 7 срібних та 6 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в шести видах спорту.

► Бодібілдинг

Переможцем міжнародного турніру з бодібілдингу «Арнольд Класик Європа», що відбувся 13-15 жовтня в столиці Іспанії Мадриді, серед чоловіків у класик фізик у ростовій категорії до 175 см став Роман Губрій, який представляє Костянтинівську громаду.

► Велосипедний спорт

На престижних змаганнях з велоспорту «Chrono des Nations» класу 1.1 UCI, які 15 жовтня прийняв французький муніципалітет Ле-Ерб’є, бронзову медаль здобула Валерія Кононенко – спортсменка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та представниця міста Лиман. Вона увійшла до трійки кращих у жіночій індивідуальній гонці на дистанцію 27,230 км.

► Дзюдо

За підсумками турніру з дзюдо «International Grand Prix Poprad», що 14-15 жовтня пройшов у словацькому Попраді, «золото» виборов Олександр Курбацький, вихованець Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи і представник міста Слов’янськ. Він зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани у ваговій категорії 73 кг серед спортсменів до 18 років.

► Карате WKC

На чемпіонаті Європи з карате WKC, який 14-15 жовтня відбувся в італійській Катанії, скарбничку Донецької області 12 нагородами поповнили спортсмени Селидівської і Курахівської громад. Аліна Берник здобула «золото» та «срібло» (вікова група 12-13 років, куміте та командне ката); Дар’я Бєляєва – два «срібла» (12-13 років, ката, командне ката); Софія Бичик – «срібло» та дві «бронзи» (12-13 років, командне ката, куміте і ката); Софія Руфф – «срібло» та «бронзу» (21-40 років, командне куміте, вікова група 16-17 років, куміте); Марк Бурмістров – «срібло» та «бронзу» (командне ката, ката); Захар Тітух – «бронзу» (10-11 років, куміте).

► Кікбоксинг WAKO

Золотими медалями на чемпіонаті з кікбоксингу WAKO в молдавській столиці Кишиневі, що пройшов 13-14 жовтня, у розділі лоу-кік відзначилися три вихованці Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксінгу та представники міста Курахове. Давід Ткачук посів перше місце у ваговій категорії 63,5 кг. Микола Ткачук став кращим також у категорії 63,5 кг, але в молодшій за Давіда віковій групі. Андрій Кирієнко святкував перемогу в категорії 60 кг.

► Шашки

На етапі Кубку світу з шашок «чекерс», який 14-15 жовтня прийняла чеська столиця Прага, срібною призеркою стала Надія Чижевська, представниця Краматорської міської громади.

 
18.10.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах