Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


МОК призупинив членство російського олімпійського комітету

12 жовтня Виконком Міжнародного олімпійського комітету ухвалив рішення про негайне призупинення членства російського олімпійського комітету в організації до подальших повідомлень.

Підставою для цього стало одностороннє рішення ОКР від 5 жовтня 2023 року про включення до свого складу регіональних спортивних організацій, які перебувають у підпорядкуванні Національного олімпійського комітету України, а саме Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей, що є грубим порушенням Олімпійської хартії та територіальної цілісності НОК України.

Олімпійський комітет Росії більше не має права виконувати функції Національного олімпійського комітету, як це визначено Олімпійською хартією, і не може отримувати фінансування від Олімпійського руху.

МОК залишає за собою право прийняти у відповідний час рішення щодо участі індивідуальних нейтральних атлетів з російським паспортом у літніх Олімпійських іграх у Парижі-2024 та зимових Олімпійських іграх у Мілані-2026.

За Виконавчим комітетом МОК також зберігається право приймати будь-які подальші рішення чи вживати будь-які заходи щодо ОКР в залежності від розвитку цієї ситуації.

 
12.10.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах