Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


589 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 14 – за два минулих тижні

У річній скарбничці області:

254 золотих,
180 срібних,
155 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 214 нагород, неолімпійці – 293, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом двох минулих тижнів, з 25 вересня по 8 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 14 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 7 золотих, 4 срібні та 3 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в п’яти видах спорту.

► Пляжний футбол

Переможницею Кубку чемпіонів світу з пляжного футболу, що відбувся з 26 вересня по 1 жовтня в італійському Альгеро, у складі української команди «Мрія-2006» стала Марія Тихонова – уродженка Костянтинівки, яка представляє на змаганнях місто Бахмут.

► Спортивні танці

На Кубку світу зі спортивних танців, що 22-25 вересня прийняла польська Бялка Татшанська, золоті нагороди в європейській програмі та «срібло» у латиноамериканській здобули Іван Мовчан та Марія Солоненко, вихованці ДЮСШ Мирноградської міської ради.

► Сумо

5 медалей виявилося в активі представників Донецької області та міста Бахмут на чемпіонаті світу з сумо, що відбувся з 5 по 9 жовтня в японській столиці Токіо. Олександр Вересюк став кращим у абсолютній ваговій категорії серед дорослих та зробив свій внесок у здобуття українськими сумоїстами «срібла» чоловічих командних змагань. Єлизавета Моренко допомогла збірній України вибороти «золото» у жіночому командному турнірі. Софія Рудковська відзначилася двома бронзовими медалями серед юніорів до 18 років – у особистому заліку в категорії 75 кг та в командних змаганнях.

► Традиційне карате

На чемпіонаті Європи з традиційного карате, який пройшов з 6 по 8 жовтня в італійському Ріміні, спортсмени Донеччини з міста Костянтинівка здобули 2 медалі. Олександр Пеняшкін у командному куміте серед чоловіків відзначився «сріблом». Бронзовою призеркою в командному куміте серед жінок стала Наталія Пеняшкіна.

► Тхеквондо (ВТФ)

За підсумками міжнародних рейтингових змагань з тхеквондо (ВТФ) класу G-1 «Riga Open 2023», що столиця Латвії прийняла 7-8 жовтня, дві золоті медалі вибороли вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка. Андрій Гарбар став кращим у ваговій категорії понад 87 кг, Артем Гарбар – у категорії до 87 кг.

 
12.10.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах