Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


553 нагороди вибороли спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 19 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

235 золотих,
169 срібних,
149 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 201 нагороду, неолімпійці – 271, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 81.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 28 серпня по 3 вересня поточного року представники Донеччини вибороли 19 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 10 золотих, 5 срібних та 4 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в шести видах спорту.

► Велосипедний спорт

На міжнародних змаганнях з велоспорту на шосе «Tour of Iran» (Azarbaijan) UCI 2.1, що відбулися з 27 по 31 серпня, до числа кращих увійшов Анатолій Будяк – представник Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Лиман. Він виграв четвертий етап гонки, став другим за підсумками п’ятого етапу і посів 2 місце за сумою всіх 5 етапів у індивідуальній загальній класифікації.

► Вітрильний спорт

Представники Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Маріуполь відзначилися здобутками на двох етапах Кубку Європи з вітрильного спорту: 24-27 серпня змагання відбулися в польському Пуцьку, з 31 серпня по 3 вересня – у сербському Донії Мілановаці.

Богдан Рухлін у Сербії виборов «золото» у класі ILCA 6.

Семен Сокол у класі ILCA 4 здобув «срібло» в Сербії та став бронзовим призером у Польщі.

► Кікбоксинг WAKO

За підсумками чемпіонату Європи 2023 року з кікбоксингу WAKO серед дітей, кадетів та юніорів, що пройшов з 25 серпня по 3 вересня в турецькому Стамбулі, спортсмени Донеччини вибороли 4 медалі в розділі фул-контакт.

На перші сходинки п’єдесталу пошани зійшли три вихованці Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксінгу: у ваговій категорії до 60 кг – Давід Ткачук (серед кікбоксерів 2005-2006 років народження) і Микола Ткачук (серед учасників 2007-2008 рр. н.) з міста Курахове, у категорії 63,5 кг серед спортсменів 2007-2008 рр. н. – Сергій Ківерський з міста Авдіївка.

Ще один представник Курахового Андрій Кирієнко став бронзовим призером серед кікбоксерів 2005-2006 рр. н. у категорії до 57 кг.

► Легка атлетика

Змагання зі стрибків у висоту на чемпіонаті Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій (The Balkan Athletics Championships) серед спортсменів до 18 років, що відбувся 2 вересня в турецькому Сівасі, виграла Марина Ковтунова з Маріуполя. Вона є спортсменкою-інструкторкою Донецької обласної штатної команди резервного спорту, вихованкою Маріупольської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Олімпія» і атлеткою Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

► Інваспорт. Пауерліфтинг

На чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату в місті Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) 30 серпня двома нагородами в складі збірної України відзначився Антон Крюков із Маріуполя. Представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» здобув «золото» у командних змаганнях серед чоловіків та «срібло» у виді програми змішані команди (мікст).

► Радіоспорт

За підсумками чемпіонату світу з радіоспорту (спортивна радіопеленгація), що відбувся з 24 серпня по 3 вересня в чеському Лібереці, представники Донецької області та міста Лиман вибороли 6 нагород. Олексій Іванько відзначився 3 золотими та 1 бронзовою медалями. Світлана Полубенцева стала срібною та бронзовою призеркою.

 
06.09.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах