Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


534 нагороди здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 46 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

225 золотих,
164 срібних,
145 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 194 нагороди, неолімпійці – 261, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 79.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 21 по 27 серпня поточного року представники Донеччини вибороли 46 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 26 золотих, 13 срібних та 7 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в низці видів спорту.

► Інваспорт. Легка атлетика

Наталія Урсуленко – представниця Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю та міста Маріуполь – здобула 2 медалі на чемпіонаті Європи серед легкоатлетів з порушеннями слуху, що відбувся 21-26 серпня в польському Щецині. Вона стала переможницею у штовханні ядра та третьою в метанні диска.

► Інваспорт. Пауерліфтинг

На Всесвітніх іграх незрячих, які пройшли 17-28 серпня в Бірмінгемі (Велика Британія), 10 нагород вибороли пауерліфтери Донеччини з міста Слов’янськ, вихованці Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. «Золотом» і в пауерліфтингу, і в жимі лежачи відзначилися: Валентина Григор’єва – у жіночій ваговій категорії до 67,5 кг (з рекордами світу в сумі триборства – 337 кг, у присіданнях – 115,5 кг, у жимі лежачи – 68 кг, у становій тязі – 153,5 кг); Римма Багнюк – у жіночій категорії понад 90 кг (зі світовими рекордами в присіданнях – 142 кг, у становій тязі – 163,5 кг); Володимир Драний – у чоловічій категорії до 60 кг; Юрій Романюк – у чоловічій категорії до 67,5 кг. Перше місце в пауерліфтингу та другу сходинку в жимі лежачи посів Володимир Шаульський серед чоловіків у категорії до 56 кг.

На чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату в місті Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) 26 серпня дві нагороди здобув Антон Крюков із Маріуполя. Він став бронзовим призером у індивідуальних змаганнях (з рекордом Європи – 244 кг) та переможцем у загальному заліку трьох спроб (тотал).

► Пауерліфтинг

За підсумками змагань чемпіонату світу з пауерліфтингу серед дівчат, юнаків, юніорів і юніорок у екіпірувальному дивізіоні, що відбулися 23-27 серпня в румунському місті Клуж-Напока, представники Донеччини вибороли 23 медалі: 11 золотих, 8 срібних і 4 бронзові.

Пауерліфтери з міста Краматорськ, вихованці Обласної ДЮСШ для дітей, відзначилися 6 нагородами. Серед юнаків Едуард Андрєєв у категорії до 66 кг посів 3 місце в сумі триборства та 1 місце в жимі лежачи. Серед юніорів Дмитро Рожанський у категорії до 105 кг став другим у сумі триборства, присіданнях, становій тязі і третім у жимі лежачи.

Представники Мангушської громади здобули 9 медалей. Серед дівчат у категорії до 63 кг Марія Збандут стала срібною призеркою у вправі жим лежачи. Серед юнаків Давид Рубець у категорії до 83 кг зійшов на перші сходинки п’єдесталу пошани в сумі триборства, присіданнях і жимі лежачи, а також на другу сходинку в становій тязі. Василь Збандут у категорії до 93 кг виявився кращим у сумі триборства, у присіданнях, становій тязі та другим у жимі лежачи.

Звання чемпіонів світу також вибороли вихованці ДЮСШ Мирноградської міської ради, загалом маючи в активі 7 нагород. Серед юнаків Антон Савкін у категорії до 59 кг відзначився «золотом» у сумі триборства і в присіданнях, а також «сріблом» у жимі лежачи. У віковій групі юніорки Вероніка Бордюг у ваговій категорії до 63 кг стала першою в сумі триборства і в жимі лежачи, другою в присіданнях та третьою в становій тязі.

Ще одну медаль до скарбнички додав вихованець ДЮСШ міста Дружківка Микола Годунов, який у категорії до 74 кг посів 2 місце у вправі присідання.

► Скелелазіння

На чемпіонаті світу зі скелелазіння серед молоді та юніорів, що відбувся 18-27 серпня в Сеулі, столиці Республіки Корея, срібною призеркою стала Ксенія Горєлова – представниця Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Краматорськ. Вона показала другий результат у виді швидкість у молодіжній віковій групі «A».

► Тхеквондо (ВТФ)

З 24 по 27 серпня столиця Естонії Таллінн прийняла престижні змагання з тхеквондо (ВТФ) – чемпіонат Європи серед олімпійських вагових категорій, а також міжнародний турнір категорії G-1 «Tallinn Open 2023», за підсумками яких 4 нагороди здобули Андрій та Артем Гарбари з Дружківки, вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донеччини.

На чемпіонаті Європи брати виступили в одній ваговій категорії +80 кг – переможцем став Андрій, бронзовим призером – Артем. У рамках турніру «Tallinn Open 2023» кожен виборов золоту медаль: Артем – у категорії до 87 кг, Андрій – у категорії понад 87 кг.

► Інваспорт. Шашки

На чемпіонаті світу з шашок-100 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями слуху та зору, що пройшов 20-27 серпня в польському Сенкоцин-Старому, нагородами відзначилися 3 представники Донеччини. Олексій Смирнов з Бахмута здобув «золото» у класичній грі та «срібло» у рапіді. Людмила Гуслєва з Покровська посіла друге місце в класичній грі. Віталій Кривошей з Бахмута став срібним призером у рапіді.

 
01.09.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах