Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина активно долучилася до патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» у 2023 році зібрав рекордну кількість бажаючих вшанувати подвиг захисників і захисників України –  6205 зареєстрованих учасників.

До заходу традиційно активно долучилися мешканці Донецької області – кожен у місці нинішнього перебування. Напередодні Дня пам’яті захисників України, що відзначається 29 серпня, фото і відеоматеріалами в соціальних мережах із хештегом #БіжуЗаГероя_2023 і #забіг2023 поділилися представники багатьох громад – Бахмутської, Волноваської, Гродівської, Добропільської, Дружківської, Іллінівської, Костянтинівської, Краматорської, Криворізької, Курахівської, Мангушської, Маріупольської, Мирненської, Мирноградської, Новодонецької, Олександрівської, Очеретинської, Покровської, Святогірської, Селидівської, Слов’янської,  Соледарської.

Участь у забігу взяли працівники управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації на чолі з начальником Володимиром Мициком та комунальні фізкультурно-спортивні організації, підпорядковані управлінню: Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю iм. С.Бубки, Школа вищої спортивної майстерності, Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з видів боротьби, Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю, Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, Обласний центр фізкультурно-оздоровчої роботи, Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа з кікбоксінгу.

За попередньою інформацією, Донеччину в різних куточках України і світу у рамках зазначеного заходу, який у 2023 році проходив ушосте, представили понад 300 осіб.

Національний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» був започаткований у 2018 році, його символом є воїн-янгол та жовто-блакитна стрічка, яку він перетинає в русі. Головна мета – шанування пам’яті захисників України, які в боротьбі з російськими окупантами віддали свої життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Кожен учасник обирає свою дистанцію: 2, 5 або 10 км. У 2023 році захід проходитиме до 5 вересня.

 
 
   
 
 
26.08.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах