Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


471 нагороду здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 29 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

190 золотих,
147 срібних,
134 бронзові медалі.

Олімпійці вибороли 177 нагород, неолімпійці – 236, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 58.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 31 липня по 6 серпня поточного року представники Донеччини вибороли 29 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 11 золотих, 9 срібних та 9 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в шести видах спорту.

► Важка атлетика

1 та 2 серпня на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів і молоді, що відбувся в столиці Румунії Бухаресті, представники Донеччини здобули 6 медалей.

Вихованець Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики і студент Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Данило Чиняков, який представляє міста Бахмут та Білозерське, серед юніорів до 20 років у ваговій категорії 96 кг став срібним призером у сумі двоборства та піднявся на першу сходинку п’єдесталу в ривку.

По дві медалі змагань серед молоді до 23 років додали до скарбнички вихованці ОСДЮСШОР і спортсмени Школи вищої спортивної майстерності регіону Ілля Москаленко з Краматорська та Владислав Прилипко, який представляє міста Бахмут і Селидове. Ілля у ваговій категорії 102 кг відзначився «сріблом» у сумі двоборства та поштовху. Владислав у ваговій категорії 109 кг здобув «бронзу» також у сумі двоборства та поштовху.

► Змішані єдиноборства (ММА)

Спортсменка з міста Покровськ Анастасія Артюх стала бронзовою призеркою у ваговій категорії 68,5 кг серед юніорок 16-17 років на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств ММА, який пройшов 2-5 серпня в місті Абу-Дабі, столиці Об’єднаних Арабських Еміратів.

► Інваспорт. Велосипедний спорт

3 серпня на чемпіонаті світу з велосипедного спорту на треку в місті Глазго (Велика Британія) представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Слов’янськ Єгор Дементьєв здобув «срібло» у груповій гонці скретч в класі С5 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

► Інваспорт. Плавання

За підсумками чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та розумового і фізичного розвитку, що відбувся з 31 липня по 6 серпня в британському Манчестері, представники Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю вибороли 16 медалей: 9 золотих, 3 срібні та 4 бронзові.

Найуспішніше від Донецької області та України в Манчестері виступив Андрій Трусов зі Слов’янська. Серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Трусов став чемпіоном світу на 5 дистанціях: у класі SM7 на 200-метрівці комплексним плаванням (з рекордом світу – 2 хвилини 28,19 секунд), у класі S7 на 100 м вільним стилем (з рекордом світу – 1:00.09), 50 м батерфляй, 50 м вільним стилем та 100 м на спині. Окрім цього, Андрій здобув «бронзу» на 400-метрівці вільним стилем.

Чотири нагороди й також два рекорди світу – у активі Данила Чуфарова з Маріуполя. Серед спортсменів з порушеннями зору він показав рекордний час 1:00.66 на 100-метрівці батерфляй у класі S11 і рекордні 2:18.16 на дистанції 200 м комплексним плаванням у класі SM11. Також Данило був кращим на 100-метрівці вільним стилем у класі S11, другим на 100-метрівці брасом у класі SB11.

Олександр Комаров із Маріуполя серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату в класі S5 здобув «золото» на дистанції 100 м вільним стилем і «бронзу» у складі змішаної естафетної команди України 4х50 м вільним стилем.

Ще один представник Маріуполя Ярослав Семененко серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату допоміг українській збірній вибороти «срібло» і встановити рекорд Європи в змішаній естафеті комплексним плаванням 4х50 м (2:33.29).

Ігор Німченко із Соледару, який наразі представляє Слов’янськ, серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату в класі S10 здобув срібну медаль на 100-метрівці батерфляй і «бронзу» на 100-метрівці на спині.

Дебютантка чемпіонату світу Вероніка Коржова із Соледару здобула «бронзу» на дистанції 100 м на спині серед спортсменок з ураженнями опорно-рухового апарату в класі S7.

► Пауерліфтинг

На чемпіонаті Європи з пауерліфтингу з класичного та екіпірувального жиму лежачи, що пройшов з 31 липня по 6 серпня у французькому місті Меріньяк, спортсмени Донецької області вибороли 4 нагороди.

Двома медалями відзначилися вихованці Обласної дитячо-юнацької спортивної школи для дітей з міста Краматорськ: Дмитро Вовчок став чемпіоном Європи серед юніорів у ваговій категорії понад 120 кг, Едуард Андреєв здобув «срібло» серед юнаків у категорії 66 кг.

За підсумками чоловічих змагань представник Дружківки Олександр Агаджанян став срібним призером у ваговій категорії 59 кг.

У жіночих змаганнях в категорії 69 кг Катерина Пініонж із Маріуполя здобула «бронзу».

► Тхеквондо (ВТФ)

2 серпня на XXXI Всесвітній літній Універсіаді в місті Ченду (Китай) спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Донецької області Андрій Гарбар із Дружківки став бронзовим призером змагань з тхеквондо (ВТФ) у ваговій категорії понад 87 кг.

 
09.08.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах