Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


397 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 13 – минулого тижня

У річній скарбничці області:
 
167 золотих,
118 срібних, 
112 бронзових медалей.
 
Олімпійці вибороли 142 нагороди, неолімпійці – 215, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 40.
 
Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!
 
Протягом тижня з 3 по 9 липня поточного року представники Донеччини вибороли 13 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у шести видах спорту.
 
► Вітрильний спорт
 
З 1 по 4 липня в німецькому місті Вернемюнде пройшов етап Кубку Європи з вітрильного спорту. У класі ILCA 6 чемпіоном серед юніорів і віцечемпіоном серед дорослих став маріуполець Богдан Рухлін – представник обласної Школи вищої спортивної майстерності. 
 
► Дзюдо
 
З 8 по 9 липня в місті Пакш (Угорщина) відбувся юніорський Кубок Європи з дзюдо U21. Бронзову медаль у ваговій категорії 52 кг виборола Меланія Водянна з Дружківки, яка представляє ШВСМ.
 
► Легка атлетика
 
Успішно виступили представниці відділення легкої атлетики ШВСМ на престижних міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту. На двох турнірах тріумфувала Юлія Чумаченко: 5 липня – в фінському Йоенсуу з результатом 1,85 м, а 7 липня – у французькому Соттвіль-ле-Руан, зі своїм кращим результатом сезону 1,92 м. 8 липня спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту Марина Ковтунова стрибнула на 1,84 м в бельгійському Корткейку і стала срібною призеркою, покращивши персональний рекорд. 
 
► Триатлон
 
З 8 по 9 липня в місті Бяла пройшов чемпіонат Болгарії з триатлону за програмою акватлон, де 5 нагород здобули вихованці обласної ШВСМ та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки. Чемпіоном серед кадетів став Захар Цівковський. Віцечемпіон серед чоловіків – Іван Шевченко, а серед юніорів – Іван Ткаченко. Бронзові призери – Олександр Потрубач серед юнаків і Кіра Агафонова серед юніорок. 
 
► Тхеквондо (ВТФ)
 
З 8 по 9 липня в турецькому місті Анкара відбувся міжнародний рейтинговий турнір серії G-2 «Turkish Open» з тхеквондо (ВТФ). Бронзову медаль у ваговій категорії 87 кг виборов Артем Гарбар, представник Дружківки і ШВСМ. 
 
► Карате WKF
 
8 липня в місті Екернферде (Німеччина) пройшов міжнародний турнір з карате WKF «SPROTTENWETTKAMPF 2023». Крістіна Шевченко з Краматорська стала чемпіонкою в розділі «індивідуальне куміте» (female cadets A U14 -52/+52 кг). 
 
 
12.07.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах