Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


384 нагороди здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 13 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

162 золотих,
114 срібних,
108 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 130 нагород, неолімпійці – 214, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 40.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 26 червня по 2 липня поточного року представники Донеччини вибороли 13 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 7 золотих, 2 срібні та 4 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у восьми видах спорту.

► Боротьба вільна

Чемпіонкою Європи на змаганнях з вільної боротьби серед юніорок до 20 років, які пройшли з 28 по 30 червня в Сантьяго де Компостела (Іспанія), стала Марія Єфремова з міста Бахмут. Учениця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки відзначилася «золотом» у ваговій категорії 53 кг.

► Боротьба греко-римська

На змаганнях чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед юніорів до 20 років, що відбувся з 26 по 28 червня в Сантьяго де Компостела (Іспанія), дві медалі здобули спортсмени-інструктори Донецької обласної штатної команди резервного спорту, представники Школи вищої спортивної майстерності регіону. Марко Волошин зі Слов’янська виборов «срібло» у ваговій категорії 55 кг, Владислав Луб із Краматорська – «бронзу» в категорії 97 кг.

► Плавання

Маріуполець Данило Чобанян на літньому чемпіонаті Чехії з плавання, що пройшов з 29 червня по 2 липня в Празі, здобув дві нагороди у чоловічій відкритій віковій групі в запливах вільним стилем: «золото» на дистанції 1500 метрів та «бронзу» на дистанції 800 метрів. Він є спортсменом-інструктором Донецької обласної штатної команди резервного спорту, вихованцем Обласної ДЮСШ з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна», представником Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

► Пляжна боротьба

Спортсменка з Бахмута Христина Литка виграла змагання у ваговій категорії 40 кг серед кадетів (спортсменок до 17 років) на чемпіонаті Європи з пляжної боротьби, місцем проведення якого з 28 по 29 червня стало французьке місто Сен-Лоран-дю-Вар.

► Пляжний футбол

Представниця міста Бахмут Марія Тихонова здобула срібну медаль у складі жіночої збірної України з пляжного футболу на змаганнях у рамках III Європейських ігор, що відбулися з 27 червня по 1 липня в польському місті Тарнув.

► Радіоспорт

Спортсменка ОДЮСШ для дітей Орина Іванько з міста Лиман на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків та дівчат, що з 26 по 29 червня прийняв Варослод (Угорщина), була володаркою двох нагород в командних змаганнях у класичних дистанціях – «золота» на діапазоні 144 МГц та «бронзи» на діапазоні 3,5 МГц.

► Скелелазіння

Скелелазка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та представниця міста Краматорськ Ксенія Горєлова стала бронзовою призеркою у виді «швидкість» у віковій групі «A» на етапі молодіжного Кубку Європи, що відбувся з 30 червня по 2 липня в Імсті (Австрія).

► Черліденг

На чемпіонаті Європи з черліденгу серед дорослих, юніорів і юнаків, який пройшов з 30 червня по 2 липня в італійській Вероні, переможними виступами у віковій категорії юніори відзначилися три спортсмени з міста Покровськ. Данило Шумейко та Вікторія Губа здобули золоті медалі в програмі «хіп-хоп дует», Софія Парубова – у складі джаз команди України.

 
07.07.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах