Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


344 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 11 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

141 золота,
105 срібних,
98 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 108 нагород, неолімпійці – 198, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 38.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 5 по 11 червня поточного року представники Донеччини вибороли 11 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 3 золотих, 6 срібних та 2 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в низці видів спорту.

► Велосипедний спорт

На міжнародному рейтинговому турнірі з велосипедного спорту на треку СL1 «GP Prešov», що відбувся 10-11 червня в словацькому місті Пряшів, срібним призером у груповій гонці «скретч» серед чоловіків став Максим Васильєв – спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, який представляє Дружківку.

► Веслування на байдарках і каное

Юний спортсмен із Маріуполя Мирослав Кримський відзначився бронзовою медаллю на змаганнях у байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів у рамках турніру з веслування «Otwarte regaty im Rafała Piszcza», який пройшов 11 червня в польському місті Познань.

► Інваспорт. Веслування академічне

За підсумками міжнародного турніру з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, що відбувся 9-13 червня в італійському Гавірате, представники Донецької області здобули 4 нагороди. Ярослав Коюда зі Слов’янська виборов «золото» у класі PR2 Mix2x та «срібло» у класі PR2 Men’s single. Представник Бахмута Роман Полянський став дворазовим срібним призером – у змаганнях «PR1 одиночка, чоловіки» та «PR1 регата».

► Легка атлетика

Легкоатлетки Школи вищої спортивної майстерності Донецької області минулого тижня відзначилися на двох міжнародних змаганнях.

Представниця Дружківки Юлія Чумаченко здобула «срібло» у стрибках у висоту на турнірі «Memorial Josef Odložil» 5 червня у чеській столиці Празі.

Представниця Бахмута Вікторія Ткачук стала третьою в бігу на 400 м з бар’єрами на змаганнях «ATLETICAGENEVE» 10 червня у швейцарській Женеві.

► Скелелазіння

На молодіжному чемпіонаті Європи зі скелелазіння, що відбувся 8-11 червня в німецькому місті Дуйсбург, срібну медаль у виді «швидкість» у молодіжній віковій групі «A» виборола Ксенія Горєлова – атлетка Школи вищої спортивної майстерності регіону та вихованка ОДЮСШ для дітей, яка представляє Краматорськ.

► Тхеквондо (ВТФ)

Два вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка стали переможцями міжнародних рейтингових змагань з тхеквондо (ВТФ) «Luxembourg Open G-1 2023», що пройшли 10-11 червня в Люксембурзі. Андрій Гарбар здобув «золото» у ваговій категорії понад 87 кг, Артем Гарбар – у ваговій категорії до 87 кг.

 
15.06.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах