Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулося підсумкове розширене засідання колегії управління

26 березня в Донецьку відбулося підсумкове розширене засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Засідання пройшло під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика. Участь у заході взяли в.о. заступника голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту Донецької обласної ради Василь Бубка.

Також учасниками засідання стали керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад і райдержадміністрацій, керівники обласних фізкультурно-спортивних організацій, спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій «Колос», представники управління.

Підсумовуючи досягнення за 2013 рік, Тамара Лук’янчук у спілкуванні із представниками засобів масової інформації відзначила, що «згідно з планом пройшли усі заплановані заходи обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Серед змагань, які формують імідж регіону, особливо слід відзначити чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків. Ми зберегли мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, хоча це зараз дуже важко. На нових спортивних майданчиках під егідою губернатора був вперше проведений обласний спортивний фестиваль серед дворових команд з воркауту. Також в минулому році на Кубок губернатора були проведені обласні змагання серед юних боксерів. Таким чином, торік в області відбулося багато чого традиційного і нового у галузі фізичної культури та спорту».

Головною задачею на поточний рік в.о. заступника губернатора визначила «залучення до занять фізичною культурою та спортом якомога більшої кількості населення – молоді, людей середнього та старшого покоління, тому що без здорової людини не може бути здорової економіки, здорової політики». Серед планів та задач також стоїть модернізація матеріально-технічної бази, що стосується і дитячо-юнацьких спортивних шкіл, і стадіонів, і басейнів, а також продовження проведення спортивних фестивалів та конкурсів, які вже стали в регіоні традиційними.

Володимир Мицик у спілкуванні із журналістами зазначив, що «в області сьогодні проводиться більше 400 обласних спортивно-масових заходів, а в містах та районах таких заходів у цілому проходить більше чотирьох тисяч. Що стосується іміджевих змагань поточного року, то в планах цього року залишається підготовка та проведення в Донецьку чемпіонату Європи з баскетболу-2015 – як будівництво інвесторами спортивної арени, так і організаційні питання. Продовжується підготовка до проведення в поточному році Кубку Європи з легкоатлетичного багатоборства. Щодо масового спорту, слід виокремити місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», який стартує в регіоні наступного тижня. Його метою є приведення до ладу спортивних майданчиків, які знаходяться на балансі учбових закладів, за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку населення».

З метою популяризації, пропаганди кращих результатів роботи у сфері фізичної культури та спорту Донецької області та стимулювання високих результатів роботи керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій була проведена рейтингова оцінка їх роботи за 2013 рік. Оцінка була складена на основі ряду показників, до яких входять: 1) документообіг (виконання контрольних документів); 2) рівень виконавської дисципліни; 3) розгляд питань щодо виконання заходів регіональних програм розвитку фізичної культури та спорту на засіданнях міськвиконкомів, сесіях міських та районних рад, колегіях райдержадміністрацій; 4) участь в обласних спортивно-масових заходах згідно календарного плану; 5) кількість залучених до занять всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності; 6) кількість збудованих та введених в експлуатацію спортивних споруд протягом звітного періоду; 7) кількість спортивних споруд, введених в експлуатацію після ремонту та реконструкції протягом звітного періоду (кількість в одиницях); 8) кількість штатних працівників з фізичної культури і спорту на 10 тис. населення; 9) стан виконання програми економічного і соціального розвитку на рік; 10) відкриття спортивних клубів, спеціалізованих спортивних класів, класів спортивного профілю протягом звітного періоду; 11) надання платних послуг засобами фізичної культури і спорту на 1 особу; 12) залучення позабюджетних коштів на фізичну культуру і спорт на 1 особу; 13) витрати на 1 особу з усіх джерел фінансування.

Загальний зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій за 2013 рік

І група міст: ІІ група міст:
1 місце – м. Донецьк 1 місце – м. Красноармійськ
2 місце – м. Маріуполь 2 місце – м. Артемівськ
3 місце – м. Макіївка 3 місце – м. Харцизьк
ІІІ група міст: ІV група міст:
1 місце – м. Добропілля 1 місце – м. Ясинувата
2 місце – м. Дружківка 2 місце – м. Докучаєвськ
3 місце – м. Красний Лиман 3 місце – м. Вугледар
 
І група районів: ІІ група районів:
1 місце – Мар’їнський район 1 місце – Володарський район
2 місце – Волноваський  район 2 місце – Шахтарський  район 
3 місце – Новоазовський район 3 місце – Костянтинівський район
      

Також на основі участі спортсменів міст та районів в змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту, східних видів єдиноборств, видах спорту для осіб з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату, розумового розвитку, змаганнях серед ветеранів спорту, а також спортивно-масових заходах були підбиті підсумки оцінки спортивної майстерності міських та районних фізкультурно-спортивних організацій Донецької області за 2013 рік.

Зведений рейтинг з видів спорту за 2013 рік у розрізі міст та районів Донецької області

І група міст: ІІ група міст:
1 місце – м. Донецьк 1 місце – м. Артемівськ
2 місце – м. Маріуполь 2 місце – м. Харцизьк
3 місце – м. Макіївка 3 місце – м. Слов’янськ
ІІІ група міст: ІV група міст:
1 місце – м. Димитров 1 місце – м. Докучаєвськ
2 місце – м. Дружківка 2 місце – м. Ясинувата
3 місце – м. Шахтарськ 3 місце – м. Авдіївка
             
І група районів: ІІ група районів:
1 місце – Волноваський район 1 місце – Тельманівський район
2 місце – Старобешівський район 2 місце – Добропільський район 
3 місце – Мар’їнський район 3 місце – Олександрівський район

Згідно з рейтингом Міністерства молоді та спорту України в розділі «Спортивна майстерність» за 2013 рік Донецька область посіла третє місце серед 27 регіонів України. При цьому 55 % очок до "кошику" регіону принесли спортсмени Донецька, а серед видів спорту найбільший внесок зробили представники легкої атлетики (приблизно третина очок).

Доповідаючи про роботу Донецької школи вищої спортивної майстерності, директору закладу Віктор Кірбаба відзначив, що «склад контингенту школи нараховує 450 спортсменів та 66 тренерів з 19 міст та 5 районів області. У збірній України представлені 157 атлетів, серед яких 101 – це основний склад. У 12 містах та 3 районах проходять підготовку 90 спортсменів, які визначені кандидатами на участь у Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро». Серед планів на майбутнє Віктор Кірбаба відзначив наступні: 1) продовження роботи щодо забезпечення спортивних споруд сучасним обладнанням та інвентарем, особливо тих, де тренуються спортсмени-олімпійці, 2) перевірка ефективності роботи тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 3) проведення ряду заходів щодо зменшення кількості вихованців наших дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які переходять виступати за інші регіони.

Підсумовуючи засідання, Тамара Лук’янчук від імені облдержадміністрації висловила щиру подяку всім представникам спортивної громадськості області, міст та районів, які, попри складні умови, забезпечували та забезпечують розвиток галузі фізичної культури та спорту на Донеччині.

 
26.03.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах