Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


291 нагороду здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 26 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

123 золоті,
86 срібних,
82 бронзові медалі.

Олімпійці вибороли 78 нагород, неолімпійці – 186, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 27.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 8 по 14 травня поточного року представники Донеччини вибороли 26 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 10 золотих, 9 срібних та 7 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в низці видів спорту.

► Бокс

Учениця 9 класу комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» Єлизавета Безверхня з Костянтинівки переможно виступила на міжнародному турнірі з боксу «Skorpion Cup», що пройшов з 12 по 14 травня в польському Щецині. У активі Єлизавети – «золото» серед юніорок у ваговій категорії 75 кг.

► Веслування на байдарках і каное

На міжнародних юнацьких стартах з веслування, що відбулися в Польщі, 5 медалей здобули Владислав та Мирослав Кримські з Маріуполя.

13 травня в Познані на змаганнях «Regaty im. Wojciecha Skrzypczyńskiego» Мирослав виборов «бронзу» у байдарці-одиночці на дистанції 500 метрів (К-1 500 м).

14 травня в місті Курник на турнірі «Regaty o Puchar Politechniki Poznańskiej» Владислав Кримський став бронзовим призером на змаганнях К-1 1000 м, а Мирослав Кримський отримав три «срібла» – у дисциплінах К-1 500 м, К-1 200 м та К-2 1000 м.

► Карате

Спортсмен із міста Краматорськ В’ячеслав Скрипка виборов срібну медаль у розділі «ката, кадети» (серед юнаків 12-13 років) на регіональному Кубку з карате «Krajský pohár Praha, Jzni a střední čechy», що 13 травня прийняла столиця Чехії Прага.

► Комбат Дзю-Дзюцу

На чемпіонаті Європи з комбат Дзю-Дзюцу, що відбувся з 11 по 15 травня в місті Михайлівці (Словаччина), Донецьку область гідно представили 6 спортсменів із Покровська. У їх активі – 18 медалей: 8 золотих, 5 срібних і 5 бронзових.

Серед юніорів Максим Карпенко у ваговій категорії до 65 кг здобув у трьох розділах два «золота» і «бронзу», Артем Шульга в категорії +80 кг – два «срібла» і «бронзу».

Серед юнаків Єгор Атласов у категорії до 55 кг виборов два «золота» і «бронзу», Гліб Леус у категорії до 55 кг – два «золота» і «срібло», Федір Сизоненко в категорії до 40 кг – «золото» і два «срібла», Богдан Пахомов у категорії до 65 кг – «золото» і дві «бронзи».

► Шашки

Представниця Краматорська Надія Чижевська стала переможницею в особистому заліку серед жінок на чемпіонаті Європи з англійських шашок «чекерс», що пройшов з 11 по 14 травня в італійському Мізано-Адріатіко.

 
18.05.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах