Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


160 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 58 – минулого тижня

У річній скарбничці області станом на сьогодні:

64 золоті,
40 срібних,
56 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 57 нагород, неолімпійці – 88, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 15.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 17 по 23 квітня поточного року представники Донеччини вибороли 58 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 31 золота, 7 срібних та 20 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в шести видах спорту.

► Бокс

Вихованці маріупольського відділення Донецької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боксу здобули 2 «золота» та 2 «бронзи» на чемпіонаті Німеччини серед юніорів 2007-2008 років народження, що відбувся 18-22 квітня в місті Віттенберг. Переможцями стали Жавлонбек Кулдашев та Олександр Третяков – у вагових категоріях 44 кг і 75 кг відповідно, бронзові медалі отримали Костянтин Теслюк (50 кг) та Микола Башманов (75 кг).

► Гирьовий спорт

На чемпіонаті Європи з гирьового спорту, що з 20 по 24 квітня прийняло грецьке місто Нафпліон, спортсмени Донеччини вибороли 7 нагород. Леон Білицький з Покровської громади за підсумками змагань серед чоловіків став кращим у вправі «ривок» та срібним призером у «поштовху». Олександр Рибін із Лиманської громади здобув 5 золотих медалей серед юніорів.

► Дзюдо

Вихованці Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, представники міста Бахмут, вибороли дві «бронзи» на міжнародному турнірі з дзюдо «Кубок Будапешта» серед кадетів U18, що пройшов у столиці Угорщини 21-22 квітня. Станіслав Сагір став третім у ваговій категорії до 73 кг, В’ячеслав Паршин піднявся на п’єдестал пошани в категорії до 90 кг.

► Карате

Спортсменка з міста Краматорськ Крістіна Шевченко виборола золоту медаль у індивідуальному куміте серед дівчат до 12 років (+159 см) на турнірі з карате WKF «SWEDISH KARATE OPEN 2023». Змагання відбулися 23 квітня в шведському місті Крістіанстад.

► Спортивна аеробіка

За підсумками міжнародного турніру зі спортивної аеробіки «Czech Aerobic Open 2023», що пройшов 21-23 квітня в столиці Чехії Празі, представники Мирноградської та Курахівської громад здобули 28 медалей. У категорії «молодь» до скарбнички Донецької області два «золота» додала Ярослава Хлистун. У категорії «юніори» по одній золотій та бронзовій нагороді вибороли Ярослава Гоменюк, Тетяна Мартинова та Євгенія Вербна, по дві «бронзи» – Іван Лисюк і Діана Мороз, по одній «бронзі» – Крістіна Колісник, Анастасія Бондар, Єлизавета Пєтухова. У категорії «діти» по одній золотій та бронзовій нагороді здобули Ганна Базунова, Поліна Бірюкова, Анастасія Передрій, Діана Коршун, Софія Кубрак, по одному «золоту» – Ізабель Джока, Анастасія Овсяннікова та Вероніка Смоленська.

► Сумо

На чемпіонаті Європи з сумо серед молоді у вікових групах до 21 та до 23 років, що відбувся 21-23 квітня в польському місті Кельце, спортсмени Бахмутської та Слов’янської громад Донецької області вибороли 16 медалей. Серед молоді до 21 року «срібло» у своїх вагових категоріях здобули Єлизавета Моренко, Кирило Шарапов, Софія Рудковська, Іван Буторін, Аліна Міронович і Маргарита Бєлкова. За підсумками командної першості в цій віковій групі Єлизавета Моренко та Маргарита Бєлкова стали володарями «золота». Серед молоді до 23 років перемоги вибороли Єлизавета Моренко, Софія Рудковська, Кирило Шарапов і Маргарита Бєлкова, «бронза» – у Аліни Міронович. У командній першості U23 на найвищій сходинці п’єдесталу – Єлизавета Моренко, Маргарита Бєлкова та Софія Рудковська.

► Додатково: яскраві національні здобутки Донеччини

Протягом тижня з 17 по 23 квітня 2023 року спортсмени Донецької області також відзначилися низкою нагород всеукраїнського рівня.

Яскравим досягненням є історичне «золото» чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Вищої ліги сезону 2022/2023, яке у фінальному протистоянні з чернігівським ВК «Буревісник-ШВСМ» здобула команда «Бахмут-ШВСМ», представники міста Бахмут. Для перемоги знадобилося провести 3 напружені матчі 21, 22 та 23 квітня, кожен із яких тривав 5 партій.

Також тріумфальним став виступ легкоатлетів Донецької області на чемпіонаті України з бігу на 10000 метрів, що пройшов 21 квітня в місті Ужгород. Чотири легкоатлети Школи вищої спортивної майстерності, представники міста Дружківка, вибороли повний комплект нагород і з результатом 370 очок стали переможцями командного заліку серед 14 регіонів. Серед жінок Валерія Зіненко виграла «золото», Вікторія Калюжна відзначилася «сріблом». Руслан Наумов здобув «бронзу» у віковій категорії молодь.

 
27.04.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах