Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донецької області представлять Україну на III Європейських іграх

21 квітня – дата, від якої починається відлік останніх двох місяців до старту ІІІ Європейських ігор, що з 21 червня по 2 липня 2023 року приймуть Краків та інші міста Малопольського воєводства Польщі.

І попри складні часи, які сьогодні переживає Україна через повномасштабне російське вторгнення, на престижних змаганнях обов’язково буде представлена українська національна збірна та спортсмени Донецької області в її складі.

Станом на сьогодні забезпечили собі право участі в Іграх 5 атлетів Школи вищої спортивної майстерності Донеччини: Ганна Охрей (бокс), Вікторія Сухорукова (стрільба кульова), Ірина Хохлова (сучасне п’ятиборство), Ксенія Левковська (триатлон) і Андрій Гарбар (тхеквондо ВТФ).

Відбір на III Європейські ігри триває. Відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України № 679 від 09.02.2023 року, кандидатами на участь у зазначених змаганнях від Донецької області є 23 спортсмени.

Нагадаємо, що перші та другі Європейські ігри були успішними для Донеччини. У 2015 році в Баку спортсмени регіону здобули 12 медалей: «золото» – Аліна Махиня (боротьба вільна), «срібло» – Ігор Радівілов (гімнастика спортивна), дві бронзові медалі – Яків Хаммо (дзюдо), сім бронзових медалей – Вероніка Гришко, Єлизавета Яхно, Аліна Шинкаренко (плавання синхронне) і ще одну «бронзу» – Коу Лей (теніс настільний). У 2019 році атлети Донеччини вибороли 5 нагород: «золото» – легкоатлети Олексій Поздняков (двічі), Сергій Смелик і Аліна Логвиненко, «бронзу» – борець вільного стилю Олександр Хоцянівський.

21.04.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах