Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Понівечена росіянами льодова арена «Альтаїр» у Дружківці

Росія продовжує нищити спортивну інфраструктуру України та Донецької області. Вночі 2 січня 2023 року окупанти завдали чергових ракетних ударів по місту Дружківка, внаслідок одного з них зруйновано льодову арену «Альтаїр».

Цей спортивний об’єкт було побудовано в 2013 році. З цього часу на ковзанці хокеєм почали займатися маленькі мешканці регіону. У 2014-му на базі льодової арени «Альтаїру» розгорнула свою діяльність найбільша в Україні дитячо-юнацька спортивна школа з хокею та фігурного катання – ДЮСШ хокейного клубу «Донбас». У сезоні 2015/16 у школі займалося більше 900 дітей із Дружківки, Костянтинівки, Краматорська, Слов'янська, а також Костянтинівського і Покровського районів. У 2015 році кількість вихованців ДЮСШ ХК «Донбас» на «Альтаїрі» перевищила 1200 дітей в секціях хокею і фігурного катання.

У сезоні 2015/16 дружківська арена стала домашньою для першої команди хокейного клубу «Донбас» в рамках XXIV чемпіонату України. Щорічно арена приймала дитячо-юнацькі змагання, чемпіонати України, міжнародні турніри, культурно-масові заходи, була улюбленим місцем відпочинку містян та гостей Дружківки. «Альтаїр» став яскравою візитівкою спортивної України!

Відзначимо, що це вже третя льодова арена Донецької області, яка постраждала від російських окупантів: раніше значних пошкоджень зазнали Палац спорту «Дружба» у місті Донецьк (2014 рік) та «Mariupol Ice Center» у Маріуполі (2022 рік).

 

За матеріалами ХК «Донбас»

 

 
03.01.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах