Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


544 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 12 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

261 золота,
173 срібні,
110 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 271 нагороду, неолімпійці – 214, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 59.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 5 по 11 грудня поточного року представники Донеччини вибороли 12 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 4 золоті, 2 срібні та 6 бронзових. Визначні результати атлети показали в трьох видах спорту.

► Боротьба вільна

За підсумками командних змагань Кубку світу з боротьби вільної, що відбулися 10 та 11 грудня в американському Коралвілі, спортсмени Донеччини здобули золоту та бронзову медалі. Катерина Зелених із Бахмута в складі збірної України святкувала перемогу, а представник Маріуполя Олександр Хоцянівський піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани в складі збірної світу.

► Дзюдо

10 та 11 грудня в Румунії відбулися міжнародні турніри з дзюдо, що виявилися успішними для спортсменів Донецької області зі Слов’янської та Лиманської громад.

На престижному турнірі в Араді серед дзюдостів до 18 років переможцями своїх вагових категорій стали: 57 кг – Вікторія Сотник, 63 кг – Ганна Савенко, 70 кг – Альона Незнаєва. «Бронзу» у категорії 66 кг до скарбнички додав Назар Макешин.

На змаганнях у Плоєшті серед юнаків і дівчат 2012-2013 років народження бронзові медалі здобули: Захар Макешин – у ваговій категорії 30 кг, Софія Незнаєва – у категорії 32 кг.

► Традиційне карате

На чемпіонаті світу з традиційного карате, що пройшов у польському Любліні з 9 по 11 грудня, чотирма нагородами відзначилися спортсмени з міста Костянтинівка. У віковій категорії дорослі Олександр Пеняшкін виборов дві медалі: «бронзу» у фуку-го та «срібло» у командному куміте. Серед дівчат срібною призеркою в індивідуальному ката стала Євгенія Пеняшкіна. У категорії юнаки Корній Пеняшкін здобув бронзову нагороду в куміте.

 
14.12.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах