Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


520 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 34 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

252 золотих,
168 срібних,
100 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 257 нагород, неолімпійці – 204, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 59.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 14 по 20 листопада поточного року представники Донеччини вибороли 34 нагороди на міжнародних змаганнях, з яких 13 золотих, 12 срібних та 9 бронзових. Визначні результати атлети показали в шести видах спорту.

► Пауерліфтинг

На чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед чоловіків і жінок, що відбувся з 14 по 19 листопада в данському місті Віборг, медалями відзначився кожен із восьми спортсменів Донецької області в складі збірної команди України. Загалом у їх активі – 26 нагород (9 золотих, 11 срібних, 6 бронзових), із яких 3 золоті, 3 срібні та 2 бронзові за сумою триборства.

У ваговій категорії до 120 кг всьоме поспіль «золото» світової першості виборов Олексій Бичков з Краматорська. Ще один краматорчанин Андрій Шевченко в надважкій категорії понад 120 кг звання чемпіона світу серед дорослих здобув уперше. Яскравий виступ у ваговій категорії до 93 кг продемонстрував Костянтин Мусієнко з Дружківки, який окрім «золота» підкорив два світових рекорди серед чоловіків – у сумі триборства (1064 кг) та у вправі жим лежачи (351,5 кг).

Срібними призерами за сумою триборства стали: у категорії 93 кг – представник Краматорська Володимир Рисєв, до 105 кг – представник Нікольської громади Олександр Рубець, до 52 кг – представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко.

Бронзові призери за сумою триборства: у категорії до 84 кг – Дар’я Русаненко з Дружківки, у категорії понад 84 кг – представниця Краматорська Валентина Загоруйко. Відзначимо, що Дар’я Русаненко в присіданнях встановила новий рекорд світу серед жінок, який тепер становить 275,5 кг.

► Дзюдо

«Золото» Кубку Європи з дзюдо серед кадетів, місцем проведення якого 19-20 листопада було угорське місто Дьйор, у ваговій категорії 63 кг виборола спортсменка зі Слов’янська Ганна Зайцева. Дівчина у п’яти сутичках відзначилася блискучими достроковими перемогами, виконавши норматив майстра спорту України.

► Спортивні танці

На чемпіонаті Європи зі спортивних танців, що відбувся з 18 по 21 листопада в місті Бялка-Татшанська (Польща), спортсмени з Мирнограду Донецької області здобули дві золоті медалі. Михайло Іваненко та Поліна Рисай стали кращими у європейській програмі в категорії «Про-Ам».

► Стрибки у воду

Перемогу на відкритому чемпіонаті Норвегії зі стрибків у воду, який пройшов 18-20 листопада в Бергені, виборола Олександра Левицька з міста Маріуполь. Спортсменка піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани за підсумками індивідуальних змагань у стрибках з 10-метрової вишки.

► Бодібілдинг

Катерина Миронюк із Маріуполя стала срібною призеркою в дисципліні фіт-модель у ростовій категорії +172 см на міжнародному турнірі з бодібілдингу «IFBB Mr. & Mrs. World», що відбувся 17-19 листопада в місті Ель-Фуджайра (Об’єднані Арабські Емірати).

► Кікбоксинг WAKO

Трьома бронзовими нагородами відзначилися спортсмени Донеччини на чемпіонаті Європи з кікбоксингу WAKO серед дорослих, який з 11 по 20 листопада прийняла турецька Анталія. У розділі фул-контакт призерами стали: Микита Курдюков з міста Авдіївка – у ваговій категорії до 51 кг, Данило Стрілець із міста Курахове – у категорії до 54 кг, Данило Проломов з Курахового – у категорії до 60 кг.

 
23.11.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах