Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


482 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 14 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

238 золотих,
156 срібних,
88 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 254 нагороди, неолімпійці – 169, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 59.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня, з 31 жовтня по 6 листопада поточного року, представники Донеччини вибороли 14 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 9 золотих, 3 срібних та 2 бронзові. Визначні результати атлети показали в п’яти видах спорту.

► Бодібілдинг

Двома медалями найвищого ґатунку відзначилися спортсмени Донеччини за підсумками міжнародних змагань з бодібілдингу, що відбулися 2-6 листопада в іспанському місті Санта-Сусанна. Роман Губрій, який виступає за Костянтинівську громаду, здобув «золото» чемпіонату світу серед чоловіків у класик фізик у ростовій категорії до 175 см. Катерина Миронюк із Маріуполя стала переможницею Кубку світу з бодібілдингу серед жінок у фіт-модель у відкритій ростовій категорії.

► Гирьовий спорт

На відкритому Кубку Європи з гирьового спорту, місцем проведення якого з 5 по 6 листопада став Острув Велькопольський (Польща), представники Донецької області здобули 8 нагород серед дорослих у своїх вагових категоріях. Леон Білицький з Покровської громади має три золоті медалі (у вправах «двоборство», «поштовх», «естафета») і одну срібну («ривок»), а Олександр Рибін із Лиманської громади двічі став найкращим («довгий цикл», «триборство») та двічі срібним призером («поштовх», «ривок»).

► Кіокушинкай карате

«Золото» чемпіонату Європи з кіокушинкай карате, що відбувся 4-5 листопада в столиці Болгарії Софії, для Донеччини та України виборов Олег Крамаренко, який виступає за Краматорську громаду. Він став кращим у розділі «куміте» серед юнаків до 16 років у ваговій категорії понад 75 кг.

► Легка атлетика

За підсумками міжнародного легкоатлетичного півмарафону в польському місті Косьцян, проведеного 6 листопада, на п’єдестал пошани серед жінок зійшли дві представниці міста Дружківка: Вікторія Калюжна посіла перше місце, Марина Немченко – третю сходинку.

► Тхеквондо (ВТФ)

На міжнародному турнірі з тхеквондо (ВТФ) класу G-2 «Dracula Open», що пройшов 5-6 листопада в столиці Румунії Бухаресті, Артем Гарбар із Дружківки здобув бронзову нагороду у ваговій категорії до 80 кг.

 
08.11.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах