Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вітаємо зі Всесвітнім днем дзюдо!

Починаючи з 2011 року, у всьому світі 28 жовтня щорічно відзначають Всесвітній день дзюдо. Дату для свята обрали невипадково – це день народження Дзіґоро Кано, засновника цього виду спорту.

Дзюдо є одним із найвідоміших японських бойових мистецтв, що засноване переважно на захопленнях, заломах та кидках. За основу дзюдо покладено принцип використання сили як своєї, так і суперника, при цьому відношення до опонента має бути обов’язково поважливим.

Темою Всесвітнього дня дзюдо 2022 року є інклюзія. Об’єднання родини дзюдо можливе шляхом залучення до цього виду спорту будь-якої людини: жінок – нарівні з чоловіками, осіб з інвалідністю – у їх безперешкодному доступі до тренувань і змагань, що має здоровий спортсмен. Це також забезпечення спортивним обладнанням тих, хто позбавлений матеріальних благ.

«Дзюдо, як мистецтво і наука, має бути вільним від будь-яких зовнішніх впливів, політичних, національних, расових, фінансових або будь-яких інших організованих інтересів. І все, що з ним пов’язано, має бути спрямоване на її кінцеву мету – на благо людства», - вічна мудрість від Дзіґоро Кано.

З нагоди Всесвітнього дня дзюдо вітаємо всіх спортсменів – і початківців, і майстрів, їх тренерів, суддів змагань! Бажаємо невичерпного фізичного гарту, мотивації й наснаги до постійного самовдосконалення в гармонійному розвитку особистості, успішного подолання всіх викликів і нових перемог!

 
28.10.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах