Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


452 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 17 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

221 золота,
149 срібних,
82 бронзові медалі.

Олімпійці здобули 244 нагороди, неолімпійці – 158, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 50.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня, з 17 по 23 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 17 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 9 золотих, 6 срібних та 2 бронзові. Визначні результати атлети показали в семи видах спорту.

► Більярдний спорт

Маріуполець Тарас Ульянченко став срібним призером благодійного турніру «Кубок зі снукеру FreeUkraine Charity Cup 2022», що відбувся 22-23 жовтня в столиці Польщі Варшаві.

► Боротьба вільна

Катерина Зелених із Бахмута здобула «бронзу» у ваговій категорії 65 кг на чемпіонаті світу серед борців і борчинь до 23 років, яких іспанське місто Понтеведра прийняло з 17 по 23 жовтня.

► Важка атлетика

Ольга Івженко виборола три золоті медалі у ваговій категорії 59 кг на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорок до 20 років у албанському Дурресі. Спортсменка, яка представляє Дружківку, стала першою в кожній вправі (у ривку та поштовху) і за сумою двоборства.

► Дзюдо

За підсумками Кубку Європи з дзюдо серед кадетів до 18 років, що пройшов 22-23 жовтня в столиці Латвії Ризі, скарбничка Донеччини поповнилася двома срібними нагородами. Ганна Зайцева зі Слов’янська гідно проявила себе у ваговій категорії 63 кг, а представниця Дружківки Меланія Водянна – у ваговій категорії 48 кг.

Три нагороди юні дзюдоїсти зі Слов’янська здобули на національному турнірі Німеччини, що 23 жовтня прийняло місто Дортмунд. Володарями «золота» стали Богдан Семенов (в/к 55 кг) і Арсеній Поліщук (в/к 40 кг), «срібло» у Єгора Семенова (в/к 42 кг).

На міжнародному турнірі з дзюдо «Koroska OPEN 2022» 23 жовтня в Словенії «бронзу» отримала Тетяна Соцька зі Слов’янська (в/к +70 кг).

► Спортивні танці

Іван Мовчан із Мирнограду здобув три «золота» на чемпіонаті світу зі спортивних танців серед юніорів: у європейській, латиноамериканській програмах та програмі 10 танців. Змагання відбулися 21-24 жовтня в Польщі.

► Стрибки у воду

Маріупольчанка Ніка Шурда на відкритому чемпіонаті Хорватії зі стрибків у воду, що пройшов 21-24 жовтня в Загребі, стала переможницею жіночих змагань на 1-метровому трампліні та срібною призеркою за підсумками синхронних стрибків із 3-метрового трампліну.

► Інваспорт. Велоспорт

Єгор Дементьєв, який представляє Слов’янськ, здобув срібну медаль чемпіонату світу з велоспорту на треку серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що 20-23 жовтня відбувся у французькому місті Сен-Кантен-ан-Івлін.

 
26.10.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах