Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


428 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 29 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

209 золотих,
140 срібних,
79 бронзових медалей.

Олімпійці здобули 229 нагород, неолімпійці – 153, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 46.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня, з 3 по 9 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 29 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 22 золоті, 5 срібних та 2 бронзові. Визначні результати атлети показали в шести видах спорту.

► Важка атлетика

На чемпіонатах Австрії та Польщі з важкої атлетики U15, що відбулися 7 жовтня, золоті нагороди за сумою двоборства здобули відповідно Вероніка Гончарова у ваговій категорії до 55 кг і Владислав Голованов у ваговій категорії понад 102 кг. Обидва спортсмени представляють Білозерську та Бахмутську громади.

► Вітрильний спорт

Богдан Рухлін із Маріуполя став переможцем етапу Кубку Європи з вітрильного спорту в класі ILCA 4, що пройшов 5-9 жовтня в чорногорському місті Тиват.

► Кікбоксинг WАKО

Чотири спортсмени Донеччини здобули медалі в юніорських змаганнях у розділі фул-контакт на чемпіонаті світу з кікбоксингу WАKО, що відбувся з 30 вересня по 9 жовтня в Італії. Трьома нагородами відзначилися представники міста Курахове: Андрій Кірієнко став чемпіоном у віковій групі 15-16 років, Давид Ткачук – у віковій групі 17-18 років (обидва виступали у ваговій категорії до 57 кг), Данило Проломов отримав «бронзу» у ваговій категорії 54 кг вікової групі 17-18 років. Кікбоксер із міста Авдіївка Сергій Ківерський виборов срібну медаль у ваговій категорії 60 кг вікової групи 15-16 років.

► Плавання

Ольга Медведєва з Маріуполя за підсумками виступу в Угорщині на першості міста Капошвар з плавання у 50-метровому басейні, що пройшов 9 жовтня, посіла серед жінок 1 місце на дистанції 100 м брасом та 3 місце на дистанції 400 м комплексним плаванням.

Олександр Денисов із Соледару на відкритому чемпіонаті клубу німецького міста Нюрнберг з плавання у 50-метровому басейні, що відбувся 8 жовтня, був кращим серед чоловіків на дистанціях 100 м і 200 м комплексним плаванням, 200 м брасом, а також другим на дистанції 200 м вільним стилем.

► Сумо

Дві сумоїстки з міста Бахмут вибороли срібні нагороди чемпіонату Європи у вікових групах U-14, U-16 та U-18, що з 6 по 9 жовтня проходив у естонському Раквере. Аліна Миронович відзначилася у ваговій категорії 55 кг серед дівчат до 18 років, Анастасія Савушкіна – у командних змаганнях вікової групи U-14.

► Інваспорт. Пауерліфтинг

Шість пауерліфтерів Донеччини з вадами зору, які представляють місто Слов’янськ, здобули 14 медалей на чемпіонаті світу, що відбувся 1-8 жовтня в Александрії (Єгипет). Золоті нагороди і за сумою триборства, і в жимі лежачи отримали: Валентина Григор’єва – у ваговій категорії до 67,5 кг серед жінок, Римма Багнюк – у ваговій категорії понад 90 кг і серед жінок, і серед юніорок, Володимир Шаульський – у чоловічій категорії до 56 кг, Володимир Драний – у чоловічій категорії до 60 кг, Юрій Романюк – у чоловічій категорії до 67,5 кг. Василиса Козирева у ваговій категорії до 52 кг серед жінок стала чемпіонкою за сумою триборства та срібною призеркою в жимі лежачи.

 
12.10.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах