Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсменки-орієнтувальниці Донеччини здобули «бронзу» чемпіонату світу

З 24 по 28 серпня в Чеській Республіці відбувся чемпіонат світу зі спортивного орієнтування у виді рогейн, де команди-учасниці за допомогою мапи і компаса повинні були за відведений час набрати якомога більше очок за проходження контрольних пунктів, встановлених на місцевості.

У складі збірної України Донецьку область представили шість спортсменок із міста Краматорськ – Аліна Єфіменкова, Катерина Рак, Аделаїда Колмогорова, Віолета Овчаренко, Олеся Котенко та Олександра Жинкевич, яких підготували тренери Сергій Тарасенко та Ігор Кузьмін.

За підсумками виступу в категорії «WY» серед молоді вихованки Обласної ДЮСШ для дітей Аліна Єфіменкова та Катерина Рак здобули бронзові медалі. З результатом 1820 очок та часом 23 години 40 хвилин 10 секунд наші дівчата посіли 3 місце, поступившись представницям Чехії (1850 очок) і Австралії (2460 очок). Шостою тут стала команда з Донеччини в складі Олесі Котенко, Віолети Овчаренко та Аделаїди Колмогорової.

Рогейн – командний вид спортивного орієнтування, що поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. До старту учасникам надається певний час для планування свого маршруту та порядку відвідування контрольних пунктів. Міжнародний стандарт змагань з рогейну передбачає допуск команд чисельністю від двох до п’яти осіб, які не можуть розподілятися на дистанції.

 

30.08.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах