Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Боксер Ілля Старик представить Донеччину та Україну на чемпіонаті Європи серед школярів

Під час війни, що російський агресор розв’язав проти України, свій фронт тримають українські спортсмени, продовжуючи тренування і прагнучи якнайкраще представити рідну державу на міжнародних змаганнях.

13-річний вихованець Дитячо-юнацької спортивної школи міста Селидове Ілля Старик здобув право виступити в складі збірної України на чемпіонаті Європи з боксу серед школярів, що з 10 по 21 серпня прийме турецький Ерзурум.

Напередодні першої у своєму житті європейської першості наш юний боксер успішно пройшов три етапи навчально-тренувальних зборів: у смт Ворохта, селі Яблуниця Івано-Франківської області (у травні й липні відповідно) та, завершальний, у місті Львів.

«Ілля заявив про себе як лідер збірної України вагової категорії до 46 кг вже у Ворохті, а в Яблуниці за підсумками відбіркових боїв довів своє право виступити на чемпіонаті Європи, – розповідає тренер спортсмена Олександр Шостак. – Раніше, навесні, Ілля Старик виграв міжнародний турнір у Німеччині «Кубок Балтійського моря». Висловлюю щиру вдячність управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації під керівництвом Володимира Мицика за фінансову підтримку та можливість якісної підготовки до змагань. У складний для нашої країни час ми робимо все можливе, аби гідно представити її на найвищому рівні. Сьогодні це наш спортивний фронт».

Задля участі в чемпіонаті Європи з боксу серед школярів і школярок 2008-2009 років народження в Туреччині зареєструвалися 378 спортсменів із 28 країн. Юнаки визначатимуть кращих у 16 вагових категоріях, дівчата – у 13 категоріях. Попередні двобої в рамках змагань стартують 12 серпня, фінали відбудуться 20 серпня.

 
 
10.08.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах