Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Росія руйнує спортивну інфраструктуру Донеччини та України

Ось так виглядає черговий «військовий стратегічний об’єкт» після вторгнення російських військ на територію України. Насправді це – басейн «Нептун» міста Маріуполь, який мав стати одним із найбільш сучасних спортивних об’єктів в Україні та кращим басейном у Донецькій області, але став черговим об’єктом руйнування.

З початку повномасштабної війни, що російський агресор розпочав проти України 24 лютого 2022 року, будівля стала укриттям для мешканців міста, тут ховалися жінки і діти. Окупанти завдали нищівного удару по басейну, і дуже добре, що всім людям вдалося врятуватися.

Комплекс «Нептун» входив до Програми Президента України «25 спортивних магнітів». Після глобальної реконструкції, що велася за рахунок коштів державного та міського бюджетів з осені 2019-го по кінець 2021 року, він отримав всі необхідні умови для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з 5 олімпійських видів спорту: це плавання, синхронне плавання, водне поло, стрибки у воду, стрибки на батуті.

Маріупольський «Нептун» був єдиним на території української Донеччини діючим критим 50-тиметровим плавальним басейном з 8 доріжками. Спортивний об’єкт обладнали елементами доступності для маломобільних груп населення, врахували всі особливості інклюзії. На превеликий жаль, після завершення оновлення в рамках президентської програми «Велике будівництво» басейн так і не встиг відчинити свої двері для жителів міста та області.

Україна пам’ятатиме кожен злочин російського агресора і прикладе максимум зусиль, щоб спортивна інфраструктура була знову наповнена життям.

 
 
 
07.04.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах