Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Роботу спортивних організацій Донецької області обговорили в режимі онлайн

17 лютого в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулася розширена апаратна нарада з керівниками обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

У вступному слові Володимир Мицик закликав колег на місцях неухильно дотримуватися діючих карантинних вимог при проведенні обласних заходів, налагоджувати роботу відповідно до календарного плану, бути активними в контексті інформування громадськості про свою діяльність, зокрема, за допомогою сторінок у соціальних мережах.

Заступник начальника управління - начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов доповів з питання про стан проведення обов’язкової вакцинації проти COVID-19 працівниками обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки. Так, загалом серед працівників обласних спортивних організацій станом на сьогодні двома дозами вакциновано 718 осіб, що складає понад 95% від загальної кількості. При цьому вже найближчим часом працівники отримуватимуть третє (бустерне) щеплення.

З питання про аналіз виконання обласного бюджету доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності - головний бухгалтер управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Тетяна Полєвода. Вона акцентувала свою увагу на правильному формуванні звітності та неприпустимості накопичення залишків асигнувань на реєстраційних рахунках обласних спортивних організацій.

Головний спеціаліст відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віра Борутя розповіла про аналіз ведення військового обліку в обласних організаціях, підпорядкованих управлінню, фізкультурно-спортивних товариствах, організаціях, що знаходяться на фінансовій підтримці управління. Окрему увагу вона приділила роз’ясненню питання щодо військового обліку жінок.

 

Також у рамках розширеної апаратної наради керівники двох обласних організацій доповіли про виконання Програм розвитку.

Директор Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксінгу Олександр Гончаров відзначив, що в закладі нараховується 22 тренери, які працюють у 14 містах Донеччини (3 мають вищу категорію, 9 – першу, 6 – другу). Відділення школи знаходяться в Бахмуті, Волновасі, Костянтинівці, Краматорську, Кураховому, Лимані, Маріуполі, Мар’їнці, Новогродівці, Покровську, Родинському, Слов’янську, Торецьку. На меті – відкриття відділень у Вугледарі, Добропіллі, Дружківці та Мирнограді. Школа має вищу категорію, тренеру Віталію Лі присвоєно почесне звання «Заслужений тренер України», а тренеру-викладачу Владиславу Гіді – спортивне звання «Заслужений майстер спорту України». За 2021 рік досягнуто рекордні результати за весь період роботи школи – так, здобуто перші командні місця у всіх залікових чемпіонатах України з кікбоксингу WAKO. У вересні 2021 році спільно з національною федерацією з кікбоксингу WAKO проведено Кубок України серед дорослих у місті Бахмут. А обласні змагання проходять в різних населених пунктах – зокрема, нещодавно було залучено міста Авдіївка та Маріуполь.

Директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону Світлана Тверскова зазначила, що наразі заклад охоплює 206 учнів (у кінному спорті – 25, сучасному п’ятиборстві – 99, триатлоні – 82). Відділення школи розташовані в Слов’янську, Соледарі та Маріуполі. Навчально-тренувальні заняття проводяться на договірних основах у спортивних залах закладів загальної освіти (біг, стрільба, фехтування), фізкультурно-оздоровчих комплексах (плавання), кінноспортивному клубі «Алюр», а також у теплу року – на спортмайданчиках та стадіонах. У ОКДЮСШ працюють 15 тренерів-викладачів (5 штатних, 10 за сумісництвом), з них 3 мають вищу категорію, 2 – першу, 6 – другу. Вихованці активно беруть участь у змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

 

 
18.02.2022

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах