Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перестало битися серце Анатолія Кучерова

15 листопада у віці 85 років відійшов у вічність заслужений працівник фізичної культури і спорту України Анатолій Андрійович Кучеров.

Важко переоцінити внесок Анатолія Андрійовича в розвиток спортивної сфери Донецької області. З 1972 року він працював на посаді голови комітету з фізичної культури і спорту Донецької обласної адміністрації, з 1997 по 2015 роки був директором Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, з 2006 по 2015 роки очолював Донецьке обласне відділення Національного олімпійського комітету України. Усе життя Анатолія Кучерова – нескінченна відданість спорту, з ним нерозривно пов’язані славні традиції Донеччини та найвищі здобутки атлетів регіону, імена яких відомі всьому світу.

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, уся спортивна громадськість Донеччини висловлюють співчуття рідним і близьким Анатолія Андрійовича. Його високий професіоналізм, енергійність та мудрість назавжди залишаться в серцях і будуть прикладом для людей, які знали його.

Біографічна довідка

Кучеров Анатолій Андрійович народився 19 листопада 1935 р. у с. Кірпоти Новоазовського району Донецької області.

Почав свою трудову діяльність з 1958 р. Він працював на посадах, пов'язаних з управлінням та організацією роботи з фізичної культури і спорту. З 1972 р. – голова комітету з фізичної культури і спорту Донецької обласної адміністрації. З 1997 по 2015 рр. – директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки. Завдяки Анатолію Андрійовичу з цього навчального закладу вийшла ціла плеяда талановитих спортсменів, численні перемоги яких прославили регіон та Україну на міжнародних спортивних аренах. З 2006 по 2015 рр. Анатолій Кучеров очолював Донецьке обласне відділення Національного олімпійського комітету України.

За високий професіоналізм, багаторічну плідну працю, вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, підготовку та забезпечення кадрами збірних команд України відзначений нагородами та почесними званнями: заслужений працівник фізичної культури і спорту України – 2010 р., орден «За заслуги» ІІ ступеня – 2007 р., почесна грамота Кабінету Міністрів України – 2006 р., «Почесна відзнака Президента України» – 1996 р., орден «Дружби народів» – 1980 р., «Знак пошани» – 1971 р.

 
15.11.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах