Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Нагальні питання роботи спортивних організацій Донецької області обговорили в режимі онлайн

11 листопада в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулася розширена апаратна нарада з керівниками обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

У вступному слові Володимир Мицик закликав колег на місцях уважно поставитися до вчасного виконання поставлених завдань у поточному році, а також до формування планів на 2022 рік, враховуючи святкування 90-річчя заснування Донецької області.

Заступник начальника управління-начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов доповів з питання про стан проведення обов’язкової вакцинації проти COVID-19 працівниками обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки. Так, загалом серед працівників обласних спортивних організацій станом на 10 листопада двома дозами вакциновано 501 працівника, однією дозою – 200 працівників. Загальний відсоток вакцинованих працівників складає 94,5%. При цьому на 100% вакциновано колективи: ДОСФКСП ім. С.Бубки (а це 117 співробітників, які фактично працюють), Донецької обласної ДЮСШ для осіб з інвалідністю, ДРЦ «Інваспорт», ОСДЮСШОР з важкої атлетики, Обласної ДЮСШ з кікбоксінгу, Донецької обласної СДЮСШОР з боксу, СДЮШОР з греко-римської боротьби ім. Г.Г.Узуна, ФСТ «Україна».

З питання про аналіз виконання обласного бюджету доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності-головний бухгалтер управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Тетяна Полєвода. Вона зауважила, що станом на 1 грудня на реєстраційних рахунках обласних спортивних організацій мають бути  відсутні вільні залишки асигнувань.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій висвітлила питання щодо підсумків проведення курсів підвищення кваліфікації, що було проведено Харківською державною академією фізичної культури з 19 по 29 жовтня. Загалом курси охопили 61 тренера Донецької області, але відповідні сертифікати будуть надіслані учасникам тільки після того, як будуть закриті абсолютно всі екзаменаційні «хвости».

 
 

Також у рамках розширеної апаратної наради керівники трьох обласних організацій доповіли про виконання Програм розвитку.

В.о. директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва відзначила, що постійно проводиться моніторинг діяльності громадських організацій з неолімпійських видів спорту, укладання договорів про співпрацю федерацій з управлінням, виконується роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинних вимог. Протягом звітного періоду проведено 138 обласних змагань з неолімпійських видів спорту із охопленням понад 10 тисяч учасників, спортсмени Донеччини взяли участь у 259 всеукраїнських та 70 міжнародних турнірах. За 2021 рік станом на 10 листопада неолімпійці додали до скарбнички регіону 1830 медалей всеукраїнського рівня та 446 міжнародного рівня. За сприяння ОЦФОР традиційно проводиться обласний етап спартакіади допризовної молоді та забезпечується участь команди Донеччини у національних змаганнях.

Директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський зазначив, що станом на сьогодні в закладі культивуються баскетбол, боротьба вільна, дзюдо, карате, легка атлетика, тхеквондо ВТФ, ушу, фігурне катання та фехтування, які охоплюють понад 900 учнів. Навчально-тренувальний процес здійснюють 33 тренера-викладача, у тому числі 3 заслужених тренера України, 6 тренерів мають вищу кваліфікаційну категорію. Протягом року 268 учням ОКДЮСШ присвоєно юнацькі спортивні розряди. Відділення школи працюють у Бахмутській, Дружківській, Кальчицькій, Краматорській, Лиманській, Маріупольській, Мирноградській, Торецькій, Слов’янській, Святогірській громадах. Крім основної діяльності щодо організації навчально-тренувального процесу, на Обласну КДЮСШ покладено додаткові функції з координації роботи та надання методичної допомоги спортивним школам Донеччини.

Директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ДОО ФСТ «Україна» Юлія Тернова відзначила, що на сьогодні в закладі працюють відділення з 5 видів спорту: баскетболу, боротьби вільної, боротьби греко-римської, дзюдо, легкої атлетики. Усього вони охоплюють 368 учнів, які займаються в Маріуполі та Слов’янську. До основного складу збірної команди України зараховано 5 вихованців школи, чотири з яких є претендентами на участь у Дефлімпійських іграх: Римма Філімошкіна, Євген Полухін, Ірина Раєвська, Данило Самороков.

 
 
12.11.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах