Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перестало битися серце Віктора Вангельєва

Спортивна громадськість Донеччини зазнала непоправної втрати – на 75-му році життя відійшов у вічність Віктор Олександрович Вангельєв, заслужений тренер України з плавання, заслужений працівник фізичної культури і спорту. Серед його вихованців – такі уславлені спортсмени, як чемпіон літніх Олімпійських ігор 1980 року Олександр Сидоренко та призер Паралімпійських ігор 2008, 2012, 2016 років Данило Чуфаров.

Усі, хто працював поруч з Віктором Олександровичем, пам’ятатимуть його як професіонала своєї справи, чуйного та мудрого товариша. За свою довгу й плідну трудову біографію Віктор Вангельєв зробив гідний внесок у славні спортивні традиції Донецької області та України в цілому. Він назавжди залишиться в серцях людей, які знали його.

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації висловлює щирі співчуття рідним і близьким Віктора Олександровича.

Біографічна довідка

Віктор Олександрович Вангельєв народився 3 грудня 1946 року в Маріуполі.

У 1976 році закінчив Київський державний інститут фізичної культури за спеціальністю «Фізична культура і спорт» та отримав кваліфікацію вчителя фізичної культури і спорту. У 1970-1991 роках і від 1997 року по 2010-ті – тренер спортивного клубу «Азов» (від 2001 року – «Іллічівець», Маріуполь). У 1991-1997 роках – тренер спортивного клубу «Гліфаза» (Греція). Тренер-викладач з плавання Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю.

Заслужений тренер України з плавання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеню, медаллю «За працю і звитягу».

 
08.11.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах