Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортивна спільнота Донеччини долучилась до святкування Дня Державного Прапора України

23 серпня по всій Україні відбулася загальнонаціональна церемонія урочистого підняття Державного Прапора. У Донецькій області найбільший синьо-жовтий стяг замайорів у краматорському парку «Ювілейний».

Розпочались урочистості в селі Мар’янівка Черкащини, де спеціально до 30-річчя незалежності нашої держави був створений арткомплекс «Географічний центр – серце України»: навколо об’єкту розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють 24 області та український Крим. Старт святковому заходу дав Президент України Володимир Зеленський.

«Синьо-жовтий стяг – це більше ніж прапор, це символ нашої великої української сім’ї. Це – міст крізь століття боротьби за незалежність, що з’єднує нас, з’єднує десятки поколінь. Це наставник, який нас надихає й мотивує, коли ми просто його бачимо. Сьогодні нас об’єднує спільна дія, спільна мета: ми разом піднімаємо прапор і маємо піднімати Україну. Тільки разом. І тільки вгору», – сказав Глава держави.

Учасниками урочистої церемонії в Мар’янівці стали відомі українці, кожен з яких представив свій рідний регіон. Донецьку область презентувала Лілія Подкопаєва – заслужений майстер спорту зі спортивної гімнастики, дворазова олімпійська чемпіонка (Атланта, 1996), абсолютна чемпіонка світу, абсолютна чемпіонка Європи.

Видатна спортсменка привітала українців із Днем Державного Прапора неймовірно зворушливим віршом:

«Якщо маєш хоробре серце – з тобою Бог.
Прапор, ти бачив блиск моїх перемог.
Всюди зі мною, мій ангел, мій оберіг.
Якщо маєш друга такого – вже переміг.
Знаю, що скоро відступить навала зла.
Прапор повернеться в місто, де я росла».

 
 

На загальнонаціональній відеотрансляції церемонії показали кадри з розгортання синьо-жовтого стягу на площі Свободи в Маріуполі – у цьому найбільшому в регіоні місті, у Краматорську та в багатьох інших громадах Донецької області до урочистостей долучилися представники численної спортивної спільноти.

У заході в краматорському парку «Ювілейний» взяли участь голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, міський голова Олександр Гончаренко, керівництво силових структур Донецької області, голови райдержадміністрацій, керівництво структурних підрозділів облдержадміністрації, військовослужбовці, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, учасники та ветерани ООС, родини загиблих захисників України, громадськість.

«Над українською Донеччиною майорить український прапор! Він щодня нагадуватиме про те, що наша боротьба за свободу не марна, і що вона й досі триває», - сказав Павло Кириленко, подякувавши всім, хто долучився до спорудження 80-метрового флагштоку в Краматорську.

 

Павло Кириленко і Олександр Павлюк привітали присутніх із державним святом та вручили відзнаки найкращим військовослужбовцям, громадським активістам, підприємцям. У числі нагороджених – Вікторія Калюжна, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, спортсменка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, учасниця Ігор XXXII Олімпіади в Токіо. Атлетку удостоїли Почесною грамотою облдержадміністрації та відзнакою до 30-річчя Незалежності України.

 
 
23.08.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах