Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Мар’їнці з’явиться активний парк – локація здорової України

Активні парки готують до відкриття у низці громад Донецької області в рамках програми «Здорова Україна», яку ініційовано Президентом України в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей. Не виключення – і місто Мар’їнка, що знаходиться на лінії розмежування.

2 серпня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін разом із начальником управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимиром Мициком і директором Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергієм Головченком відвідали сквер у Мар’їнці, визначений для створення активного парку в рекомендованому форматі.

«Головна ідея президентської програми «Здорова Україна» – щоб кожен мешканець країни, незалежно від місця проживання, міг займатись фізичною активністю у зручний для себе час. Щоб молодь обласних центрів, невеликих міст та селищ мала можливості для корисного проведення дозвілля, залишалась у громадах та докладала особистих зусиль задля їх розвитку», - наголосив Вадим Філашкін.

Активний парк передбачає наявність шести елементів: «шведської» стінки, комплексу турніків/гімнастичних брусів, лавки для виконання динамічних вправ, сходинок, координаційної лінії та вільного простору. Кожен відвідувач парку за допомогою смартфона може сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальним тренером.

Нагадаємо, що старт соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України» у Донецькій області дали 23 липня у краматорському парку ім. О.С. Пушкіна. Найближчим часом планується відкриття ще 13 локацій – двох у місті Бахмут, по одній у містах Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Маріуполь, Мар’їнка, Покровськ і смт Олександрівка.

 
 
02.08.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах