Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борці Донеччини здобули повний комплект нагород на XXIV Київському міжнародному турнірі

26-28 лютого в столиці відбувся XXIV Київський міжнародний турнір з трьох стилів боротьби – вільної, жіночої та греко-римської, присвячений видатним українським борцям і тренерам.

В умовах дуже високої конкуренції, яка охопила спортсменів із 35 країн світу, представники Донецької області змогли показати себе на гідному рівні, виборовши повний комплект медалей: 1 золоту, 1 срібну та 1 бронзову.

У статусі чемпіонки України-2021 свою перевагу над суперницями у ваговій категорії 59 кг знову довела вихованка Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту Катерина Зелених із міста Бахмут. На Київському міжнародному турнірі наша борчиня почергово перемогла співвітчизницю Софію Боднар зі Львівщини, Кристину Сазикіну з Білорусі та Назіру Марсбек кизи з Киргизстану.

Срібним призером у ваговій категорії 125 кг став володар олімпійської ліцензії на Ігри в Токіо-2020 Олександр Хоцянівський, який починав свою спортивну кар’єру в смт Андріївка (нині – Волноваський район), а сьогодні представляє місто Маріуполь. Олександр виграв чотири сутички, де його опонентами були Ованнес Магакян з Вірменії, Максуд Вейсалов з Узбекистану, Даніель Лігеті з Угорщини та Гіві Мачарашвілі з Грузії.

Ще одна представниця Донецької області Ірина Гусяк здобула бронзову нагороду у ваговій категорії 53 кг. На стадії 1/8 фіналу вона перемогла Саманту Стюарт з Канади, у чвертьфіналі – Есру Пул з Туреччини, але у півфіналі поступилась Ванессі Колодинській з Білорусі. У сутичці за третє місце Ірина виявилась сильнішою за Катаржину Кравчук із Польщі.

Додамо, що всього в скарбничці збірних України з вільної, жіночої та греко-римської боротьби за підсумками змагань виявилося 20 медалей (4 золотих, 6 срібних та 10 бронзових).

 
 
 

Фото – Асоціація спортивної боротьби України (www.facebook.com/ukrwrestling) та Костянтин Костін (www.facebook.com/profile.php?id=100001777604910)

04.03.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах