Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині пройшов обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури

17-19 січня в Артемівську на базі СК «Металург» пройшов обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури, організований департаментом освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації та Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

У олімпіаді взяли участь команди хлопців і дівчат 11-х класів – переможців міських та районних відбіркових турів.

В урочистому відкритті обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури взяли участь: секретар Артемівської міської ради Світлана Кіщенко; голова журі обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури, проректор з науково-педагогічної роботи облІППО Наталя Пастухова; виконавчий директор Донецького обласного відділення національного олімпійського комітету України Олена Похільчук; декан факультету фізичного виховання Донбаського Державного педагогічного університету, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій Віцько; директор СК «Металург», голова Артемівського міського спортивного комітету, заслужений тренер СРСР і України Віктор Лис. Організатори та гості побажали учням успіхів, оптимізму, наснаги й віри у власні сили.

Змагання першого дня олімпіади розпочалися тестуванням теоретичних знань учасників з питань фізичної культури. Також хлопці й дівчата мали можливість продемонструвати рівень своєї фізичної підготовленості з легкої атлетики у човниковому бігу.

18 січня учасники олімпіади змагалися у виконанні фізичних вправ базової частини програми з фізичної культури за розділами:

- легка атлетика (потрійний стрибок) (хлопці, дівчата);
- гімнастика з елементами акробатики (хлопці, дівчата);
- баскетбол (хлопці, дівчата);
- туризм (хлопці, дівчата).

У останній третій день обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури учасники змагалися у виконанні елементів:

- волейболу (дівчата);
- гандболу(хлопці, дівчата);
- футболу (хлопці).

На урочистому закритті обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури учасників змагань привітали старший викладач факультету фізичного виховання Слов'янського Державного педагогічного університету, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Сергій Борщов та завідувач відділу фізичної культури і спортивно-масової роботи Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Мельничук.

Від Донецького обласного відділення національного олімпійського комітету кожен учасник олімпіади отримав пам’ятні подарунки. Окремо були нагороджені учні, які мали найвищі результати у загальному заліку:

- 1 місце - Аліна Чижко (Вугледар) та Олексій Богун (Артемівськ);

- 2 місце - Крістіна Грібанова (Костянтинівка) та Олександр Сладіков (Шахтарськ);

- 3 місце - Аліна Полхова (Харцизьк) та Євген Слюсар (Дружківка).

 

За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
21.01.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах