Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшли відкриті обласні легкоатлетичні змагання

17-18 січня в легкоатлетичному манежі «Донецьк» відбувся відкритий чемпіонат області з легкої атлетики.

Учасниками змагань стали понад 260 спортсменів з Донецької, Луганської, Київської, Хмельницької та Херсонської областей.

Завданням цього заходу було комплектування збірних команд області для участі в командному чемпіонаті України в приміщенні, що пройде в Запоріжжі з 26 до 28 січня, та юніорському чемпіонаті України, проведення якого заплановано на 5-7 лютого.

За підсумками змагань у командному заліку перемогу святкували донецькі спортсмени, друге місце посіли представники з Горлівки, а третє – з Маріуполя.

Швидкі секунди показали фахівці короткого спринту. Серед чоловіків переміг Олександр Шестернін з Маріуполю – 6,6 с, з таким же результатом друге місце зайняв Ігор Гречка з Горлівки. Серед жінок також лише судді змогли надати перевагу Дарині Приступі з Донецька над краматорчанкою Марією Шмідовою – обидві спорстменки пробігли дистанцію за 7,2 с. Юніорка Анастасія Голєнєева (Макіївка, Тельманівський район) здобула абсолютну перемогу з бігу на одне коло – 24,8 с.

В умовах донецького манежу високі результати продемонстрували ще ряд легкоатлетів. Представниця Артемівську Аліна Логвиненко пробігла 400 м за 54,6 с, донеччанка Ольга Ляхова в забігу на 800 м показала 2.04,9, слідом за нею фінішувала вчорашня юніорка Олена Сидорська – 2.07,3. Світлана Шмідт з Маріуполя, яка спеціалізується з бігу на 3000 м з перешкодами, була кращою на дистанції 1500 м – 4.25,2. Нагороду за перемогу з бігу на 3000 м здобув спортсмен з Хмельницька Олег Каяфа – 8.36,9. У секторі для стрибків у довжину серед чоловіків переміг донеччанин Михайло Белобородов (7.49), серед жінок – артемівська спортсменка Маргарита Твердохліб (6.41). З бігу на 60 м з бар’єрами серед юніорів не було рівних Максиму Кучерененку з Дружківки – 8,1. У секторі зі стрибків з жердиною серед чоловіків планку на висоті 5 м 40 см подолали два учасники з донецької команди – Денис Юрченко та Георгій Биков, а серед юніорів тільки кількість невдалих спроб з’ясувала переможця: з результатом 4 м 40 см першим став Анатолій Мясников з Донецька, а другим – Віталій Ожегов з Горлівки. У штовханні ядра серед чоловіків кращим став Микита Ващук з Маріуполя (15 м 32 см), серед юніорів – Костянтин Дорошенко з Торезу (16 м 22 см).

Призери змагань отримали медалі та грамоти, переможці – призи від федерації легкої атлетики Донецької області.

 
19.01.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах