Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький клуб став другим на Відкритому Кубку Лейпцига з волейболу сидячи

Дві команди «Спортивно-реабілітаційного клубу з волейболу сидячи «СКСВ Шахтар» у кінці 2013 року взяли участь у 7-му Відкритому Кубку Лейпцига (7 LE Cup).

Цей турнір став черговим випробуванням високого рівня для команд Донецької області. Серед місцевих колективів тільки два донецьких склади представляли інші країни. Відзначимо, що національна збірна Німеччини на Паралімпійських іграх-2012 в Лондоні посіла третє місце, а національний чемпіонат Німеччини є одним з найсильніших у світі.

У впертій боротьбі у фіналі перший склад «Шахтаря» програв чемпіонам Німеччини – команді з Лейпцига, до цього в круговому раунді обігравши всі німецькі клуби, включаючи і чемпіонів. Другий склад Шахтаря став шостим серед 11-ти команд-учасниць.

У 2011 році донецький клуб уперше взяв участь у турнірі високого європейського масштабу. Наші команди посіли 6 і 11 місця серед дванадцяти колективів. У наступному 2012 році перший склад у впертій боротьбі обіграв господарів турніру в матчі за третє місце, завоювавши бронзові медалі, а друга команда посіла 7 місце.

Дані результати показують прогрес донецького клубу. Уже третій рік поспіль наші спортсмени з гордістю представляють Україну і Донецьку область на змаганнях високого рівня, доводячи свою копітку роботу високими результатами.

Окремо варто сказати, що участь двох команд Донецької області стала можливою завдяки  фінансовій підтримці наступних організацій, їх керівників і представників:

- Донецький міський голова Олександр Лук’янченко;
- ПАТ «Вінтер» та Голова Правління Олена Рябова;
- Голова громадської організації «Громадянська ініціатива» Валерій Омельченко;
- ТОВ «ТД Домініон» і директор Марина Тощакова;
- ТОВ « Інтерпласт » і директор В’ячеслав Зборщик;
- Голова Будьонівської районної ради Віктор Карцев;
- ТОВ «Нова Діагностика» і директор Марина Синицина;
- ТОВ «Тріол-Авто» і директор Тимур Гветадзе.

У поточному році у керівництва і спортсменів клубу завдання одне – золоті медалі. Також на 2014-й рік заплановані навчально-тренувальні збори та участь членів національної збірної України в чемпіонаті світу, на якому розігруватимуться путівки на Паралімпійські ігри-2016 в Ріо-де-Жанейро.

 
16.01.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах