Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

16 січня в Донецьку в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира МИЦИКА.

У студії Донецька в засіданні взяли участь представники управління, керівники фізкультурно-спортивних організацій області. До студій міст і районів були запрошені керівники органів управління фізичною культурою та спортом, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та «Спорт для всіх», представники спортивної громадськості.

Першим питанням порядку денного стала стратегія розвитку Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів. Директор школи Юрій ОНІЩЕНКО доповів про основні напрямки діяльності спортивного навчального закладу та підсумки його роботи за 2013 рік. На сьогоднішній день у школі займаються 417 учнів усіх нозологій, з якими працюють 28 тренерів-викладачів. Серед учнів – 7 Заслужених майстрів спорту України, 11 майстрів спорту України міжнародного класу, 10 майстрів спорту України. У школі культивується 9 основних видів спорту: баскетбол (33 чол.), голбол (27), легка атлетика (53), настільний теніс (38), пауерліфтинг (7), плавання (141), фехтування на візках (12), футбол (82), шахи (24). Відділення школи з видів спорту функціонують у 8 містах Донецької області: Горлівка, Донецьк, Макіївка, Маріуполь, Миколаївка, Слов’янськ, Торез, Харцизьк. До складу національної збірної команди України входять 32 спортсмени, з яких 21 особа – основний склад. На чемпіонатах світу і Європи в 2013 році спортсменами школи було завойовано 17 медалей: 6 золотих, 7 срібних і 4 бронзових, а також встановлено 2 рекорди світу з плавання маріупольцем Данилом Чуфаровим. У фінальних змаганнях Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» взяли участь 58 учнів школи віком 12-15 років, які здобули 70 нагород: 36 золотих, 25 срібних і 9 бронзових. Серед проблем питань сьогодення Юрій ОНІЩЕНКО відзначив наступні: відсутність власної спортивної бази, низький рівень обладнання спортивних споруд елементами доступності для інвалідів, відсутність необхідного фінансування задля підтримки спортсменів та придбання спортивного інвентарю, приділення в містах та районах області недостатньої уваги щодо розвитку дитячо-юнацького спорту серед дітей-інвалідів, щодо проведення спортивно-масових заходів серед вихованців спецшкіл-інтернатів.

Щомісяця на засіданні громадської колегії з питанням про реалізацію регіональної політики в сфері фізичної культури та спорту виступають представники міст та районів області. Цього разу досвідом роботи ділилися начальник відділу з питань молоді та спорту Дзержинської міської ради Вікторія СІРИК та завідувач сектором у справах молоді та спорту Ясиноватської райдержадміністрації Георгій ФЕДОРЕНКО. Серед проблемних питань у Дзержинську та Ясиноватському районі були відзначені: низький рівень тих, хто займається всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи за місцем проживання населення, у тому числі у фізкультурно-спортивних клубах; відсутність кімнат школяра та дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання населення; відсутність центрів «Спорт для всіх», високий відсоток тренерів-сумісників у дитячо-юнацькій спортивній школі. У Дзержинську також були відзначені зменшення кількості дітей у ДЮСШ у порівнянні з 2012 роком, недостатній рівень кваліфікаційної підготовки тренерів-викладачів, у Ясиноватському районі – низький відсоток охоплення заняттями спортом у ДЮСШ учнів загальноосвітніх шкіл, відсутність категорії у спортивної школи.

Напрацюваннями у розвитку в нашому регіоні важкої атлетики поділився віце-президент, секретар федерації важкої атлетики Донецької області Олександр МАЛЮТІН. Доповідач відзначив, що в нашому регіоні викладацьку роботу проводять 46 тренерів з важкої атлетики, серед яких 11 мають звання Заслуженого тренера України, а двоє – Заслуженого тренера України і Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України. До складу збірних команд України входять 17 представників нашого регіону. Основними постачальниками кадрів до національних команд при цьому є Донецьк, Харцизьк, Вугледар, Дружківка, Краматорськ та Селідове.

Також на засіданні громадської колегії були розглянуті питання про формування статистичної звітності «Звіт з фізичної та спорту за 2013» та порядок прийому річного звіту; затвердження Статуту ради директорів спортивних споруд; моніторинг освітленості сфери фізичної культури і спорту на веб-сайтах управління, міст та районів.

Проведення наступного засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області заплановане на 13 лютого.

 
16.01.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах