Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Школярі Донеччини здобули 22 медалі на чемпіонаті України з боротьби Кураш

З 28 по 30 червня в місті Снігурівка Миколаївської області відбувся чемпіонат України з боротьби Кураш серед школярів, який зібрав понад сто юних спортсменів з різних регіонів.

Донецьку область на змаганнях представила численна збірна, і всього в її активі виявилось 22 нагороди (12 золотих, 10 срібних).

По два «золота» здобули: Аліса Мальована (44 кг, 48 кг), Костянтин Добра (83 кг, 93 кг), Ілля Келеберда (+83 кг, +90 кг), Наталя Солдатенко (36 кг, 40 кг). Також чемпіонами України стали Олександр Доля (33 кг), Дмитро Аріх (55 кг), Станіслав Сагір (52 кг).

Катерина Войтенко відзначилась золотою і срібною нагородами (44 кг, до 13 та до 15 років).

По одній срібній нагороді в скарбничку регіону додали: Георгій Железняк (48 кг), Дмитро Папуна (60 кг), Ілля Згара (77 кг), Костянтин Хара (+83 кг), Олександр Патріча (44 кг), Юлія Войпанюк (70 кг), Кароліна Боцарова (48 кг), Ангеліна Іорданова (40 кг) і Діана Смирнова (33 кг).

Підготували спортсменів до змагань Олексій Чертил, Данило Мальований і Віталій Патріча.

Для довідки:

Кураш (у перекладі «досягнення мети чесним шляхом») – вид національної боротьби на поясах, традиційний у тюркських народів, який офіційно включено у світову мережу неолімпійських видів спорту.

Єдине положення, у якому відбувається поєдинок – це стійка стоячи. Завдання, що стоїть перед борцями: кинути суперника на спину (саме такий результат у Кураш вважається чистою перемогою). Для виконання цього завдання дозволено використовувати тільки кидки і підсічки, які оцінюються суддями, і заборонені будь-які больові, ударні і задушливі прийоми, захвати нижче пояса.

 
04.07.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах