Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Міський етап гри «Сокіл» («Джура») на стадіоні «Авангард» у Гірнику

25 квітня в місті Гірник, на стадіоні «Авангард», відбувся міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якому взяли участь представники загальноосвітніх шкіл Селидівської міської ради, а це 11 загонів.
 
Відповідно до Положення про Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») загони були сформовані з  джур козацьких застав, що створені у навчальних закладах, з метою виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовки молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини, залучення школярів до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.
 
Захід розпочався з урочистої лінійки. Заступник Селидівського міського голови Яна Передрій привітала присутніх та зазначила,  що ця надзвичайно цікава гра проводиться вже не перший рік, і з кожним роком вона набуває ще більшої популярності. Вона побажала всім завзяття, міцності духу, незламності волі та жаги до перемоги. 
 
Свої номери подарували учасникам змагань вихованці Будинку культури м. Гірник. Переможцям минулорічної гри було надано честь підняти державний прапор. 
 
Гра пройшла у кілька етапів. Першим етапом був «Впоряд», на якому члени команди представили свої загони, а також показали навички стройової підготовки. Другим етапом став конкурс «Ватра». Кожен рій у повному складі (6 хлопців та 2 дівчини) представив свій творчо-мистецький звіт. Театралізоване дійство мало відповідати темам Української революції 1917-1921 років, українського козацтва, сучасної історії, видатних особистостей визвольних змагань за українську соборну державність тощо.
 
В інших конкурсах учасники продемонстрували свою фізичну та військову підготовку в спортивних змаганнях. Кожен навчальний заклад продемонстрував навички таборування, розбивши козацькі курені.
 
Всі учасники змагань отримали солодкі подарунки від Селидівської міської ради.
 
14.05.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах