Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Курашисти Донеччини здобули чотири «золота» та «срібло» на чемпіонаті Європи в Салоніках

19-22 квітня в грецькому місті Салоніки відбувся черговий чемпіонат Європи з боротьби Кураш.

У складі збірної команди України Донецьку область представили чотири спортсмени: Анастасія Янко (село Малоянисоль, Нікольський район), Костянтин Добра (село Кременівка, Нікольський район), Олександр Браславський (смт Донське, Волноваський район) та Олександр Міндила (смт Сартана, місто Маріуполь).

Володарем двох золотих нагород виявився Олександр Браславський, який став кращим у ваговій категорії 66 кг у змаганнях і серед дорослих, і серед юніорів U-20.

Також звання чемпіонів Європи вибороли: Анастасія Янко – у ваговій категорії 48 кг серед юніорок U20, Олександр Міндила – у ваговій категорії 100 кг серед дорослих.

Срібним призером у категорії 90 кг серед юніорів U-16 став Костянтин Добра.

Зазначимо, що всього в активі української збірної за підсумками виступу в Салоніках виявилось 6 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди, тобто національну скарбничку рівно наполовину (5 із 10 медалей) наповнили спортсмени Донеччини.

Кураш – це традиційний вид боротьби для представників тюркських народів, у якій боротися можна тільки в стійці і дозволені виключно кидки і підсічки. Заборонено ведення боротьби в положенні лежачи, а також застосування будь-яких ударних, больових, задушливих прийомів, захоплень нижче пояса (класичний стиль).

 
 
27.04.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах